Izvor: B92, 09.Maj.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Vođe "Zemunskog klana" nisu namerno ubijene

Valjevo -- Ministar unutrašnjih poslova Srbije Dušan Mihajlović odbacio je mogućnost da su vođe "Zemunskog klana" Dušan Spasojević i Milorad Luković "namerno likvidirani kako ne bi progovorili o navodnim vezama pojedinaca iz Vlade Srbije s kriminalcima". Mihajlović je rekao da bi Spasojević i Luković bili "dragoceni svedoci" o tome ko je politički inspirator ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića i da li je neko iz inostranstva pomagao pripremu atentata. On je izrazio nadu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da će i taj deo istrage biti okončan hapšenjem bivšeg komandanta "crvenih beretki" Milorada Lukovića. Policija je saopštila da su Milorad Luković i Dušan Spasojević ubijeni prilikom hapšenja jer su pružali oružan otpor policiji.

Mihajlović je rekao da je atentatu na Đinđića prethodio put specijalnog državnog tužioca "u jednu stranu zemlju" kako bi u tamošnjoj ambasadi SCG ispitao zaštićenog svedoka. Po njegovom povratku je odlučeno da počnu hapšenja članova "Zemunskog klana", ali su oni imali svoje ljude u policiji i Bezbednosno-informativnoj agenciji, pa su rešili da pre akcije MUP ubiju Đinđića.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.