Mihajlović: Rasvetliće se zločini nad Srbima i kazniti odgovorni!

Izvor: Telegraf.rs, 13.Avg.2014, 11:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Rasvetliće se zločini nad Srbima i kazniti odgovorni!

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za odosne sa medijima je rekao da će konačno zločini OVK protiv srpskog stanovništva biti rasvetljeni, ali, na žalost, tek posle 15 godina, kada su mnogi svedoci i dokazi u međuvremenu uklonjeni

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za odnose sa medijima Milivoje Mihajlović danas je, povodom tvrdnji glavnog tužioca Specijalnog istraznog tima EU o zločinima OVK Klinta Vilijamsona da ima dokaza protiv vođa OVK, koji se terete za ratne zločine, >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << izrazio uverenje da će ti zločini sigurno biti procesuirani.

Mihajlović je za TV Pink ukazao da je reč o legislativi UN da se formira sud, čija će jedinica biti u prostorijama gde je sada Haški tribunal.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za odosne sa medijima je rekao da će konačno ti zločini biti rasvetljeni, ali, na žalost, tek posle 15 godina, kada su mnogi svedoci i dokazi u međuvremenu uklonjeni.

Mihajlović je dodao da se zato boji da će sud imati težak posao, ali da je, kako je najavio, srpsko tužilaštvo spremno da pomogne u svakom od tih slučajeva.

On je ocenio da će ovoga puta najveći zadatak međunarodne zajednice, odnosno međunarodne administracije na Kosovu, biti da zaštiti svedoke i da “nam ostaje da verujemo da će sud biti pravedan”.

Govoreći o primeni briselskog sporazuma, Mihajlović je istakao da, ukoliko dođe do brzog formiranja vlade u Prištini, sigurno biti nastavljen briselski dijalog.

Foto: Tanjug/Slobodan Miljević

On je ukazao da u toj oblasti ima još nezavršenog posla, a da je završeno ono što je bilo do Vlade Srbije i srpskih institucija i da je Srbija spremna za nastavak dijaloga, jer je to jedini put ka pravednom rešenju i pomirenju Srba i Albanaca na Balkanu.

Na pitanje novinara o “Briselu 2″, koji spominju pojedini prištinski analitičari, Mihajlović je kaže da je reč o “klasičnom spinu”, jer Priština nije zadovoljna dosadašnjim tokom briselskog dijaloga i naglasio da su iluzije da bi taj novi dijalog mogao dovesti do srpskog priznanja nezavisnog Kosova.

- Predstavnici Srba će sigurno biti u kosovskoj vladi – najavio je Mihajlović.

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za odnose sa medijima je dodao da se potvrđuje da je Vlada Srbije bila u pravu kada je pozvala Srbe da učestvuje na lokalnim i parlamentarnim izborima, da budu na jedinstvenoj listi i jedinstvena snaga u kosovskom parlamentu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.