Mihajlović: Odgovaraće svi koji su zloupotrebili Fond za razvoj

Izvor: BKTV News, 31.Jul.2014, 18:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Odgovaraće svi koji su zloupotrebili Fond za razvoj

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović izjavila je danas da će odgovarati svi koji su zloupotrebili Fond za razvoj i da se to odnosi kako na one koji su uzimali novac, tako i one koji su ga odobravali.

”Itekako mislim da će doći vreme da odgovara svako ko nije radio u skladu sa zakonom i ovde ne mislim samo na one koji su aplicirali i dobili novac, već i na one koji su taj novac davali, odnosno potvrđivali ili glasali da se da”, rekla je Mihajlović novinarima.
Savet >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << za borbu protiv korupcije konstatovao je u izveštaju da je Fond za razvoj u mnogim aspektima poslovanja promašio osnovne funkcije i ciljeve, deleći kredite pretežno na osnovu političkog uticaja.
Mihajlović, koja je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i član Upravnog odbora Fonda za razvoj, kazala je da u izveštaju Saveta za borbu protiv korupcije nije objavljeno ništa novo, s obzirom na to da je još prošla vlada kritički govorila o tome kako se ranije novac delio iz tog fonda.
”Ako ste pratili šta smo govorili u prethodnoj vladi i sada u novoj vladi, da ne kažem samo Srpska napredna stranka, odredjeni članovi Fonda za razvoj govorili su o tome kako moraju da postoje jasni kriterijumi kako se novac deli iz Fonda za razvoj”, navela je ona.
Prema njenim rečima, raspodela novca iz fonda sada mora da prođe kroz nekoliko komisija i da to može da tvrdi za deo za koji je ona konkretno vezana.
”Fond za razvoj je upravo i zamišljen da pomogne malim i srednjim preduzećima, preduzetnicima i lokalnim samoupravama, a ne da pomaže onima koji ne bi čak trebalo ni da apliciraju”, naglasila je Mihajlović.
Izvor: tanjug.rs
The post Mihajlović: Odgovaraće svi koji su zloupotrebili Fond za razvoj appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.