Izvor: B92, 13.Jul.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlov: LSV i GSS - kontejneri Osme sednice

Novi Sad -- Šef poslaničkog kluba Demokratske stranke Srbije u Skupštini Srbije Dejan Mihajlov izjavio je, za novosadski "Dnevnik" od nedelje, da vlast u Srbiji održava "truli kompromis" između Lige socijaldemokrata Vojvodine i ostatka DOS-a. "U Skupštini se stalno cenjka, mi vama pustimo omnibus zakon, vi nama ovo... Trguje se i tako namiruje neki stranački i lični interes", rekao je Mihajlov. On je kazao da vlast u Srbiji "ne želi" da se obračuna sa organizovanim kriminalom jer >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su "policija i Bezbedonosno - informativna agencija oslonjeni na ljude koji su služili i prethodnom režimu".

Mihajlov je rekao da su LSV i Građanski savez Srbije postale "kontejner Osme sednice i kumrovačkih studenata" i odbacio tvrdnje da je njegova stranka bila utočište bivšim kadrovima Socijalističke partije Srbije i Jugoslovenske levice. Kazao je da je lustraciju trebalo sprovesti "odmah posle Petog oktobra, a ne sada" i da se to tada uradilo da Skupština Srbije danas ne bi bila mesto gde živi "poslanička berza, odnosno berza mandatima". "Svako glasanje ima svoju cenu. Istina, sada je pala cena zbog odluke Ustavnog suda Srbije ali, po kuloarima u Skupštini se priča da je cena bila od 50.000 do 100.000 evra, višesobni stanovi, automobili i drugo", kazao je Mihajlov.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.