Izvor: B92, 26.Avg.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mićunović i Isakov za raspisivanje predsedničkih izbora

Novi Sad -- Lideri Demokratskog centra i Reformista Vojvodine, Dragoljub Mićunović i Miodrag Isakov, založili su se za što skorije raspisivanje predsedničkih izbora u Srbiji. Mićunović je za novosadski "Dnevnik" rekao da se lično zalaže da Srbije dobije predsednika u toke ove godine. "Bilo bi dobro, ako se ne može drugačije, da novi ustav Srbije donesemo za mesec-dva i da Srbija u toku godine dobije šefa države", kazao je lider DC-a. Prema njegovim rečima, u ovom trenutku više >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je onih političkih snaga u Srbiji koje smatraju da predsedničke izbore ne treba raspisivati pre novog ustava i pre donošenja novog izbornog zakona. "Dakle, pitanje je koliko je racionalno da se predsednički izbori raspišu odmah, pošto postoji opasnost da ovi izbori opet ne uspeju", kazao je Mićnović.

Lider RV Miodrag Isakov ocenio je da stanje v.d. predsednika Srbije "traje predugo", a nije u skladu ni sa ustavom ni sa zakonima. "To se mora prekinuti", kazao je Isakov i založio se za što hitnije raspisivanje predsedničkih izbora. Prema njegovoj oceni, novi ustav Srbije neće biti brzo donet "zbog ličnosti" (lidera Demohrišćanske stranke Srbije Vladana Batića) koja je na čelu Ustavne komisije.

Potpredsednik G17 plus Predrag Marković ocenio je da Srbiji pre razgovora o raspisivanju predsedničkih izbora trebaju vanredni parlamentarni izbori, kako bi dobila "nespornu skupštinu, koja bi odlučivala o svim spornim pitanjima". Šef poslaničkog kluba DOS-Reforme u Skupštini Srbije Bojan Pajtić rekao je da u tom poslaničkom klubu još nije bilo razgovora da li predsedničke izbore treba raspisati ove jeseni ili treba sačekati donošenje novog ustava.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.