Mićunović: Svakoga mogu da podsetim zašto je napustio DS

Izvor: Blic, 08.Feb.2018, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mićunović: Svakoga mogu da podsetim zašto je napustio DS

Poslanik i prvi predsednik DS Dragoljub Mićunović ocenjuje da je ujedinjenje demokrata "sjajna ideja", ali da o njoj treba da se razgovara. Podsetio je da je i ranije govorio da je protiv pokreta već za stranke koje imaju svoje programe, kao i da svakoga ko je napustio DS može da podseti zašto je to učinio.

- Ujedinjenje demokrata je sjajna ideja, ali daj da o njoj razgovaramo. Da li je onda moguće da se u to uklope sve idejno udaljene stranke od levih do desnih? Mnogi pokreti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su načelno protiv stranačkog organizovanja. Ne može ozbiljna stranka da podržžava nestranačkog kandidata, jer odmah postaje inferiorna, zaklanja se iza tuđeg ugleda. Onda se ti koje smo podržali pojave posle izbora i kažžu: to su moji glasovi. Pa kako samo tvoji - pita Mućunović u intervjuu za "Nedeljnik".

U tom smislu Mićunović je naveo da je Depos najbolji primer kako prolaze pokreti.

- Neki su predlagali kada smo osnivali DS da to bude pokret. Rekao sam - ne. Mora da se napravi stranka ako žželite ozbiljnu parlamentarnu demokratiju. Stranke moraju da imaju svoje programe na osnovu kojih se takmiče. Ako osnujete pokret i u njemu svako ima svoju ideju - to se raspada kao sapunica - dodaje on.

Kaže i da bi svakoga od njih koji su otišli iz DS-a mogao da podseti zašto su izašli iz stranke, ali da to prvo uradi u četiri oka.

- Hajde da napravimo poštenu istoriju, ali skicu budućnosti DS-a. Program DS-a mora da se poštuje. DS nije odustao od svog programa na njemu mora da istraje. Postoji kontinuitet ideja koje nisu kompromitovane. Politiku koju smo vodili 1990. vodimo danas - dodao je.

On je upitao i ko je osnivačkim aktom ukazao na strateški pravac ujedinjenja sa Evropom, mirovnom politikom spasavao obraz Srbije u vreme najvećeg ratnog ludila, sprečavao krađu izbora i podigao Beograd na noge 1997, uvek budio Srbiju i ko danas možže ponovo da je probudi, ko je organizovao 5. oktobar... Kako je naveo to je zapravo istorijski zadatak DS-a.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mićunović: Ujedinjavanje demokrata sjajna ideja, ali potrebno prvo razgovarati u četiri oka

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Feb.2018

Funkcioner i nekadašnji predsednik Demokratske stranke Dragoljub Mićunović izjavio je danas da je ideja o ujedinjavanju demokrata sjajna, ali je postavio pitanje da li je moguće da se uklope sve idejno udaljene stranke od levih do desnih. On je za današnje izdanje "Nedeljnika" kazao da bi se o ideji...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.