Izvor: RTV 5, 21.Jun.2012, 12:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mićunović: Situacija će biti jasna za nedelju do 10 dana

"Prema nekim očekivanjima trebalo bi već naredne nedelje da imamo jasnu situaciju. Ne očekuje da se to otegne u nedogled i mislim da će se ubrzati procesi i da ćemo, nadam se, za nedelju do 10 dana, imati jasnu situaciju", rekao je Mićnović novinarima u Beogradu.
On je istakao da postoje dve varijante za formiranje nove vlade i da će se videti koja će pobediti.
Upitan kolike su šanse da DS formira novu vladu, Mićunović je odgovorio da bi to bilo normalno i da je to logična opcija s obzirom da je prethodna vlada dobila poverenje gradjana ukupnim brojem glasova.
Prethodna vlada želi da nastavi svoje reforme, kazao je Mićunović. 
Razgovarali Tadić i Dinkić
Predsednici Demokratske stranke i Ujedinjenih regiona Srbije Boris Tadić i Mlađan Dinkić razgovarali su u sredu popodne, a mediji prenose, pozivajući se na neimenovane izvore, da je tema sastanka bila mogućnost formiranja vladajuće većine.
Susret dva stranačka lidera, navodno prvi nakon smene Dinkića i rekonstrukcije vlade pre nešto više od godinu dana, trajao je dva sata.
Kako objavljuje "Pres", Dinkić je Tadiću preneo da je URS zainteresovan za tri mesta u vladi: ministarstvo privrede i finansija, ministarstvo za regionalni razvoj, lokalnu samoupravu i NIP, kao i za mesto potpredsednika vlade.
Razgovor je, prema izveštajima medija, bio korektan.
Ovo nije bio prvi kontakt DS i URS u procesu pregovora o vladi, ali je bio prvi na vrhu.
Dinkić je, u intervjuu NIN-u, rekao da je o formiranju vlade do sada pregovarao sa zamenikom predsednika DS Draganom Đilasom i nekadašnjim Tadićevim šefom kabineta Miodragom Rakićem.
Mediji su proteklih sedmica u lošim ličnim odnosima Tadića i Dinkića videli jednu od najvećih prepreka saradnji DS i URS u budućoj vladi.
Da li je ona otklonjena jučerašnjim susretom moglo bi da bude jasnije posle sledećeg susreta svih potencijalnih koalicionih partnera, odnosno DS, URS, LDP i SPS-PUPS-JS, koji se, nezvanično, planira za kraj ove sedmice. 

Nastavak na RTV 5...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTV 5. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTV 5. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.