Izvor: B92, 07.Dec.2002, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mićić: Očekujem usvajanje povelje do kraja meseca

Beograd -- Predsednik Skupštine Srbije Nataša Mićić rekla je za B92 da Ustavna povelja još nije u proceduri, ali da će na dnevnom redu biti uskoro, odmah nakon tačke o budžetu: "Pošto je već zakazana za utorak razmotriću mogućnost da se usvoji budžet, a da zatim prekinem sednicu i da, ukoliko stigne Ustavna povelja, nastavimo sa razmatranjem i usvajanjem povelje. Takođe, treba imati u vidu da, pre nego što se stavi na dnevni red, potrebno je da prođe određenu proceduru, da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se dostavi poslanicima, zatim da se održe sednice matičnih odbora, pre svega mislim na Ustavni odbor i tek onda se može usvajati ustavna povelja".

Nataša Mićić nije mogla da tvrdi da neće biti problema oko usvajanja Ustavne povelje u srpskom parlamentu, ističući uverenje da će taj posao biti završen do kraja meseca: "Očekujem i iskreno verujem da ćemo do kraja meseca usvojiti Ustavnu povelju i ne vidim razloge da bude nekih problema, mada problemi nikad nisu isključeni kada je rad parlamenta u pitanju".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.