Izvor: B92, 18.Jan.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mićić: Konsultacije o izborima moraju se dobro pripremiti

Beograd -- Vršilac dužnosti predsednika Srbije Nataša Mićić ocenila je da bi konsultacije o održavanju predsedničkih izbora morale brižljivo i racionalno da se pripreme, jer bi eventualni treći neuspeh (izbora) bio ponižavajući. "Konsultujem se sa mnogima", rekla je ona u intervjuu agenciji Frans pres, dodajući da bi izbori trebalo što pre da se održe. Nataša Mićić do 6. februara treba da donese odluku o raspisivanju predsedničkih izbora. Mićićeva, koja je i predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << srpskog parlamenta, ocenila je da se "srce demokratije" nalazi u parlamentu. "Tamo sam izabrana i moje glavne aktivnosti su vezane za skupštinu". Frans pres ocenjuje da, 37-godišnja privremena predsednica Srbije, izgleda prilično zadovoljna što je, kako sama kaže, pobedila duboko ukorenjen mačizam na Balkanu.

Vršilac dužnosti predsednika Srbije Nataša Mićić izjavila je Televiziji Pirot da se zalaže za punu saradnju sa Haškim tribunalom, pa i kada je reč o izručivanju bivšeg predsednika Srbije Milana Milutinovića: "Ja ne mogu ništa drugo da kažem, osim da se založim za punu saradnju sa Haškim tribunalom, jer to je naša obaveza i moramo da preuzmemo odgovornost za nešto za šta smo odgovorni, a u vezi pitanja sa isporukom gospodina Milutinovića, to je u nadležnosti Nacionalnog saveta, pre svega gospodina Svilanovića koji je već davao neke izjave oko toga", kaže Mićić. Onaje dodala da do sada, kao vd predsednika Srbije, nije učestvovala u radu Vrhovnog saveta odbrane: "Još uvek nije bila ni jedna sednica, u svakom slučaju kao članica tog Vrhovnog saveta odbrane, zalagaću se za civilnu kontrolu vojske i za naše uključivanje u Partnerstvo za mir", dodaje Mićić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.