Izvor: B92, 19.Okt.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mićić: DSS sada ne želi vanredne izbore; MIhjalov: Jedva čekamo glasanje

Beograd -- Odgovor na pitanje o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora još nemamo, ali čak i funkcioneri vladajuće kolaicije sve češće se oglašavaju uslovno ih najavljujući. Predsednica Skupštine Srbije Nataša Mićić za beogradsko izdanje frankurtskih "Vesti" kaže da očekuje skoro raspisivanje parlamentarnih izbora u Srbiji. Mićić je rekla da su vanredni parlamentarni izbori "vrlo verovatni", ako Vladi Srbije bude izglasano nepoverenje bar po jednoj od dve inicijative >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koje su na dnevnom redu tekuće sednice parlamenta, iako postoji mogućnost da predsednica Skupštine bude smenjena, a da Vladi ne bude izglasano nepoverenje. U ovom slučaju prema tumačenju Nataše Mićić to znači da Demokratska stranka Srbije "u ovom trenutku ne želi ni parlamentarne izbore". S obzirom na to da bi većina u Skupštini i dalje bila "antivladina", Vlada bi bila u blokadi sve dok "DSS ne odluči da je spreman za izbore".

"Inicijativu za smenu Vlade smo podneli da bismo tu Vladu smenili", odgovara u izjavi za B92 šef poslaničke grupe DSS-a Dejan Mihajlov. "Jedva čekamo da naša inicijativa dođe na dnevni red, da dođe do glasanja i da našim glasovima samo potvrdimo našu politiku, a to je da smo protiv Vlade i da ćemo glasati za njenu smenu. U tom smislu DSS će učiniti sve da dođe do vanrednih parlamentarnih izbora i da konačno preuzmemo odgovornost za vođenje države na način na koji ćemo moći da ostvarimo program DSS-a".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.