Meta se sastao sa Tadićem

Izvor: Blic, 11.Mar.2010, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Meta se sastao sa Tadićem

Ministar spoljnih poslova Albanije Iljir Meta sastao se danas popodne u Beogradu sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem čime je počeo seriju razgovora sa srpskim zvaničnicima. Boris Tadić i Iljir Meta

Tadić je u razgovoru naglasio važnost Sporazuma o saradnji i borbi protiv organizovanog kriminala, međunarodne ilegalne trgovine drogom i međunarodnog terorizma, koji će kasnije danas potpisati Srbija i

Albanija, saopšteno je iz kabineta srpskog predsednika. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Uprkos različitom mišljenju o pitanju Kosova, akcenat razgovora stavljen je na poboljšanje bilateralne saradnje koja je, kako se navodi u saopštenju Predsedništva, na niskom nivou, posebno u oblasti ekonomije.

Šef albanske diplomatije razgovaraće tokom popodneva i sa ministrima unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem, šefom diplomatije Vukom Jeremićem, a najavljen je i susret sa potpredsednikom vlade Srbije Božidarom Đelićem.

Dačić i Meta: Sporazum o borbi protiv terorizma

Ivica Dačić i Iljir Meta potpisali su Sporazum o saradnji u borbi protiv organizovanog kriminala, međunarodne ilegalne trgovine drogama i međunarodnog terorizma.

Prema najavama iz Tirane, glavna tema razgovora biće jačanje bilateralne i regionalne saradnje i proces evropske integracije.

Albanski ministar, koji će sutra prisustvovati komemoraciji povodom godišnjice ubistva Zorana Đinđića, odao je danas poštu bivšem premijeru Srbije, javila je albanska novinska agencija ATA.

"Želeo bih da svoju posetu Beogradu započnem odavanjem poštovanja svom prijatelju, koga sam smatrao čovekom otvorenog uma i prozapadno orijentisanim", izjavio je Meta.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tadić i Meta razgovarali o bilateralnim odnosima i regionu

Izvor: EMportal, 11.Mar.2010

Predsednik Srbije Boris Tadić razgovarao je danas u Beogradu sa ministrom spoljnih poslova Albanije Iljirom Metom o bilateralnim odnosima, stabilnosti i integraciji regiona u Evropsku uniju (EU).

Nastavak na EMportal...

Beograd: Susret Tadića i Mete

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 11.Mar.2010

Ministar vanjskih poslova Albanije Iljir Meta sastao se danas popodne u Beogradu sa predsjednikom Srbije Borisom Tadićem čime je započeo seriju razgovora sa srpskim dužnosnicima.  Prema najavama iz Tirane, glavna tema razgovora biti će jačanje bilateralne i regionalne suradnje i proces evropske...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Iljir Meta odao poštu Zoranu Đinđiću

Izvor: TimockeVesti.net, 12.Mar.2010, 00:04

Ministar spoljnih poslova Albanije Iljir Meta, koji je u poseti Beogradu, odao je danas poštu bivšem premijeru Srbije Zoranu Đinđiću, javila je albanska novinska agencija ATA. ....Procitajte ceo tekst na izvornoj stranici . Opširnije..

Nastavak na TimockeVesti.net...

Odnosi Srbije i Albanije ključni za stabilnost regiona

Izvor: Glas javnosti, 12.Mar.2010

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Albanije Iljir Meta sastao se juče u Beogradu sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem čime je počeo seriju razgovora sa srpskim zvaničnicima...Prema najavama iz Tirane, glavna tema razgovora biće jačanje bilateralne i regionalne saradnje i proces evropske integracije...Odnosi...

Nastavak na Glas javnosti...

Meta zahvalan Tadiću zbog Preševske doline

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Mar.2010

BUJANOVAC - Potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Albanije Iljir Meta, koji danas završava dvodnevnu posetu Srbiji, ocenio je kao pozitivan i konstruktivan jučerašnji sastanak sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem, kome se naročito zahvalio na garancijama za albansku manjinu u Bujanovcu,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.