Izvor: B92, 19.Dec.2010, 20:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Meta odbacuje Martijeve navode

Beograd -- Zamenik pemijera Albanije Iljir Meta odbacuje optužbe o umešanosti te države u trgovinu organima, koje proizilaze iz izveštaja Dika Martija.

Interesantno je da je Meta bio premijer Albanije baš u godini kada se po izveštajima Dika Martija i Karle del Ponte dešavala trgovina organima otetih Srba sa Kosova.

Meta je tokom vikenda boravio u Beogradu gde je prisustvovao izbornoj skupštini Demokratske stranke, a prethodno se sastao i sa premijerom Cvetkovićem.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
On je za B92 izjavio da se o pitanju trgovine organima razgovaralo na konstruktivan način.

"Moj stav je bio veoma jasan. Taj izveštaj je pun predrasuda i baziran je na izmišljotinama. Zna se da je takvih optužbi bilo i ranije, čak su vršene i istrage koje nisu rezultirale nikakvim činjenicama. Smatram da je glavna poruka ove posete koncentrisanost oko zajedničke budućnosti u Evropskoj uniji i rešavanje svih problematičnih pitanja u evropskom duhu", kazao je Meta.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.