Mesna zajednica: Sprečiti izgradnju Dino parka

Izvor: Akter, 18.Jun.2015, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mesna zajednica: Sprečiti izgradnju Dino parka

Mesna zajdenica traži od gradonačelnika da spreči izgradnju Dino parka u Novom Sadu

Savet Mesne zajednice Omladinski pokret apelovao je danas na gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića da spreči izgradnju parka dinosaurusa, koji treba da bude u Železničkom parku u tom delu grada i ocenio da je takva namera "nerazumna", jer ugrožava jedan od četiri parka u gradu i dodatno diskriminiše građane.

"U vremenu u kakvom živimo, kada su socijalne razlike unutar >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << društva sve veće, kada je mogućnost izbora sve manja, kada smo svedeni na puko preživljavanje, oduzimanje jednog od retkih vidova i načina provođenja slobodnog vremena, a to je šetnja parkom, za nas je nerazumna", navodi se u otvorenom pismu Vučeviću i članovima Gradskog veća.

Ocenjuje se da bi se predviđenim naplaćivanjem ulaza u park dodatno podelili građani, na one koji sebi i svojoj deci mogu da priušte da plate ulaz i na one koji to ne mogu, a penzionerima koji su svakodnevni posetioci ovog parka, onemogućio bi se ulaz te bi bili osuđeni da slobodno vreme provode umesto u parku, negde na klupama na vrelom asfaltu.

"Mi vas molimo da svojim uticajem pomognete da se sačuva park, kao javno dobro svih Novosađana, u onom obliku kakvog ga poznajemo u proteklih 50 godina. Postoji i objektivna zabrinutost građana ovog dela grada za problem parkiranja, koji i inače postoji, a koji bi još više bio izražen dolaskom 150.000 turista, kako to predviđaju u JKP Gradsko zelenilo”, navodi se u pismu.

Savet te Mesne zajednice je predložio da se nađe nova, pogodnija lokacija za izgradnju "Dino parka, po uzoru na Petrolend u Bačkom Petrovcu ili Akva park u Jagodini.

Kako navode, Novi Sad je u bivšoj SFRJ bio poznat kao jedan od najzelenijih gradova. U proteklih 25 godina intenzivnom gradnjom, izgubio je mnogo zelenih površina. Park pored železničke stanice je jedna od četiri zelene oaze unutar grada.

Namera Gradskog zelenila je da ogradi dve trećine parka i da naplaćuje ulaz, kako bi ostvarivali profit zajedno sa jednom privatnom firmom iz Beograda. Posle ograđivanja, površina parka bi se svela na mali deo u okolini obližnje benzinske pumpe.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.