Mesić nudi rešenje za opstanak BiH

Izvor: BKTV News, 01.Mar.2014, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mesić nudi rešenje za opstanak BiH

Bivši hrvatski predsednik poslednji predsedavajući Predsedništva nekadašnje SFRJ Stjepan Mesić tvrdi da ima rešenje za prevazilaženje stanja u BiH koje će, kako najavljuje, prvo ponuditi građanima BiH i međunarodnoj zajednici.

Mesić veruje da BiH može da izađe iz krize i začarnog kruga u kojem se sada nalazi, ukoliko dođe do prekomponovanja države.
“Smatram da je moguće prekomponovati BiH tako da svaka ta jedinica (entitet), regija, kako se zvala, ne bude >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << nacionalno obojena. Ne bih je hteo samo nacionalno obojiti. Predložio da se stvore takve jedinice koje će sve biti višenacionalne. Neke s većinski jednim stanovništvom jedne nacije, druge sa većinski drugim, ali da je svaki građanin u BiH u državnom smislu bude izjednačen. Dakle, da pripadnost jednoj regiji ne znači da su drugi sa manjim pravima”, rekao je Mesić za sarajevski portal Klix.ba.
Nakon talasa februarskih protesta u BiH koji su, nažalost, kulminirali i nasiljem, još jače se u regionu i Evropskoj uniji (EU) nametnulo pitanje budućnosti BiH. Mesić smatra da se BiH, kakva je danas, ne može pridružiti EU.
“Dejton je imao jedinu korist, a to je da je zaustavio rat. Međutim, arhitekte Dejtonskog sporazuma nisu stvorili funkcionalnu državu BiH, nego hibrid koji ne može da funkcioniše. Ovakva BiH se ne može uključiti u evropski krug zemalja jer nije funkcionalno uređena. Da bi se to postiglo potreban je novi Dejton”, rekao je Mesić koji smatra da nije slučajno das u se građani digli i napali vlast I sistem koji je proizveo više stotina funkconera, više nivoa vlasti, a uništio proizvodnju.
“Treba prekomponovati Bosnu i Hercegovinu”, kaže Mesić.
Izvor: tanjug.rs
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Mesić: Treba prekomponovati BiH

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Mar.2014

SARAJEVO - Bivši hrvatski predsjednik i posljednji predsjedavajući Predsjedništva nekadašnje SFRJ, Stjepan Mesić, tvrdi da ima rješenje za prevazilaženje stanja u BiH, koje će, kako najavljuje, prvo ponuditi građanima BiH i međunarodnoj zajednici.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.