Mesić: Nisam dogovarao ratove

Izvor: B92, 10.Jul.2011, 11:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mesić: Nisam dogovarao ratove

Beograd -- Nekadašnji predsednik Hrvatske Stjepan Mesić rekao je da su vojne akcije Hrvatske na teritoriji Krajine bile opravdane ali da neke stvari posle akcija nisu.

On je u intervjuu novosti rekao i da su tadašnji predsednici Srbije i Hrvatske stalno bili u kontaktu i dogovarali podelu Bosne i Hercegovine.

On je dodao da krivicu za zločine treba individualizovati a ne optuživati kolektivno narode za njih.

"Nisu Srbi krivi što je Milošević hteo da menja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << granice, nisu Hrvati krivi što je Tuđman hteo da menja granice na račun BiH", rekao je bivši predsednik Hrvatske i član poslednjeg Predsedništva SFRJ.

On je dodao da je posle odlaska iz Beograda imao "špijuna" koji ga je obaveštavao o svim odlukama tadšnjeg Predsedništva i Generalštaba JNA.

Mesić je rekao da se ne slaže sa onim što se u Krajini dešavalo posle prestanka vojnih operacija.

"Ako neko proglasi samostalnost na teritoriji jedne države, moraš braniti teritorijalni integritet. Zato je vojna akcija opravdana, ali ne i sve što se u njoj događalo. Dakle, niko ne tvrdi da nije bilo zločina, za njih se sudilo, sudi se i sudiće se", rekao je Mesić.

Kompletan itervju sa Stjepanom Mesićem možete pročitati u našoj rubrici Intervju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.