Merkelova: Ne odobravamo američke eksteritorijalne sankcije prema „Severnom toku 2“

Izvor: Vostok.rs, 21.Jan.2021, 15:13

Merkelova: Ne odobravamo američke eksteritorijalne sankcije prema „Severnom toku 2“

Nemačka ne odobrava američke eksteritorijalne sankcije, stav Berlina po pitanju „Severnog toka 2“ se nije promenio, izjavila je nemački kancelark Angela Merkel. „Eksteritorijalne sankcije su sredstvo koje, sa mog stanovišta, nisu u redu“, rekla je Merkelova. Ona je dodala da se njen stav po tom pitanju nije promenio.
  Nemački ministar spoljnih poslova Hajko Mas takođe je odbacio eksteritorijalne sankcije protiv gasovoda „Severni tok 2“ i obećao da će one biti tema razgovora sa novom američkom administracijom.    
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zaharova: Tvrdoglava želja američkih vlasti da svim sredstvima spreče završetak „Severnog toka 2“ je zapanjujuća

Izvor: Vostok.rs, 21.Jan.2021

Najnovije američke sankcije prema brodu "Fortuna" koji polaže cevi za projekat gasovoda "Severni tok 2", očigledno su nepoštovanje normi poštene konkurencije, izjavila je portparol Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova. SAD su u utorak uvele sankcije cevopolagaču "Fortuna" i njegovom...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.