Izvor: Blic, 03.Okt.2016, 15:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mekalister Vučiću: Nemačka poštuje ulogu Srbije kao stuba stabilnosti u regionu

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvidom Mekalisterom i članovima Bundestaga iz redova CDU/CSU, sa kojima je razgovarao o evropskom putu Srbije, situaciji u regionu i problemima u pregovorima sa Prištinom.

Vučić je poslanike Bundestaga i Mekalistera obavestio o napretku u ekonomskim reformama Srbije, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

On je istakao da će Srbija učiniti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sve da održi najbolje odnose sa zemljama regiona, jer je politička stabilnost osnovni uslov ekonomskog prosperiteta zemalja Zapadnog Balkana.

Srpski premijer je ujedno čestitao članovima Bundestaga Dan ujedinjenja Nemačke.

Izvestilac Evropskog parlamenta Dejvid Mekalister je rekao da je politika regionalne stabilnosti veoma važna i da Nemačka poštuje ulogu Srbije kao stuba stabilnosti.

On je naglasio da situacija u regionu nije jednostavna i izrazio nadu da će sve zemlje regiona ići putem dobrosusedskih odnosa.

Članovi Bundestaga iz redova CDU/CSU pozdravili su evropski put Srbije i ekonomske reforme koje je Vlada Srbije sprovela u poslednje dve godine.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mekelister Vučiću: Njemačka poštuje ulogu Srbije kao stuba stabilnosti u regionu

Izvor: Cafe.ba, 03.Okt.2016

Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvidom Mekalisterom i članovima Bundestaga iz redova CDUCSU, sa kojima je razgovarao o evropskom putu Srbije, situaciji u regionu i problemima u pregovorima sa Prištinom.

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.