Medvedev: Neproduktivno rešavanje konflikata mimo UN

Izvor: Blic, 09.Apr.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Medvedev: Neproduktivno rešavanje konflikata mimo UN

Pokušaji da se međunarodni konflikti rešavaju mimo Ujedinjenih nacija, kao što je bio slučaj sa Kosovom, neproduktivni su i ne doprinose postizanju mira i stabilnosti, ocenio je danas izabrani predsednik Rusije Dmitrij Medvedev u razgovoru sa generalnim sekretarom svetske organizacije Ban Ki Munom.



"Pokušaji rešavanja međunarodnih pitanja koji su su u neskladu sa usvojenim rezolucijama UN, kako je to bilo sa Kosovom i nekim drugim aktuelnim pitanjima, su kontraproduktivni >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i, nažalost, ne doprinose dostizanju mira i stabilnosti", rekao je Medvedev.

Budući predsednik Rusije, koji će Vladimira Putina na položaju šefa države zameniti 7. maja, rekao je da su neosnovane teze o krizi UN i dodao da Rusija podržava svetsku organizaciju.

"UN treba na svaki način da održava i razvija teren za usaglašavanje interesa", rekao je Medvedev, dodajući da Rusija, kao stalna članica Saveta bezbednosti, polazi od toga da nema drugih univerzalnih foruma za usaglašavanje interesa učesnika u političkom životu i rešavanju pitanja vezanih za funkcionisanje savremenog poretka.

Medvedev je rekao da nijedna zemlja nije u stanju da sama rešava međunarodne probleme.

Generalni sekretar UN je kazao da je Rusija jedan od najvažnijih učesnika u svetskoj organizaciji i stalni član SB UN i da veoma ceni "čvrsto partnerstvo". Ban, koji je danas doputovao u trodnevnu posetu Rusiji, sastaće se, prema najavama, i sa aktuelnim predsednikom Rusije Putinom.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Rešenja mimo UN neproduktivna"

Izvor: B92, 09.Apr.2008

Dmitrij Medvedev (FoNet, arhiv)..Moskva -- Pokušaji da se međunarodni konflikti rešavaju mimo UN, kao što je bio slučaj Kosova, neproduktivni su, izjavio Dmitrij Medvedev... Izabrani predsednik Rusije Dmitrij Medvedev danas je razgovarao sa generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija Ki Mun Banom....

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.