Izvor: B92, 15.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Međunarodni komunistički pokret

Beograd -- Komunističke partije i pokreti iz celog sveta 2007. će na sastanku u Rusiji institucionalizovati Međunarodni komunistički pokret.

To je odlučeno na konferenciji koja se završila u Lisabonu. U današnjem saopštenju Nove komunističke partije Jugoslavije, koja je učestvovala na skupu 70 partija iz celog sveta, navodi se da će "komunisti osnovati Međunarodni pokret na obeležavanju 90-godišnjice Oktobarske revolucije, 7. novembra 2007, u Moskvi i u Lenjingradu".
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Na konferenciji u Lisabonu, dodaje se u saopštenju, zatraženo je da strane grupe napuste Irak, Avganistan i Liban.

Takođe, podržani su Kuba, Severna Koreja, Venecuela, Sirija, Sudan, Bolivija, Palestinci, Iran, Nikaragva i "irački ustanici", i usvojena je deklaracija protiv promena granica na Balkanu i u celom svetu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.