Medjunarodni dan borbe protiv korupcije

Izvor: NaDlanu.com, 08.Dec.2012, 16:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Medjunarodni dan borbe protiv korupcije

BEOGRAD, 8. decembra 2012. (Beta) - Medjunarodni dan borbe protiv korupcije obeležava se u nedelju s ciljem da se ukaže na rasprostranjenost te negativne društvene pojave i promovišu efikasnije mere za njeno suzbijanje.

BEOGRAD, 8. decembra 2012. (Beta) - Medjunarodni dan borbe protiv korupcije obeležava se u nedelju s ciljem da se ukaže na rasprostranjenost te negativne društvene pojave i promovišu efikasnije mere za njeno suzbijanje.Taj dan obeležava se od 9. decembra 2004. >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << pošto su godinu dana ranije Ujedinjene nacije usvojile Konvenciju protiv korupcije, čiji su ciljevi unapredjenje i jačanje mera za efikasnije i uspešnije sprečcavanje i borbu protiv korupcije.Srbija je Konvenciju ratifikovala 2005. godine u Skupštini tadašnje Srbije i Crne Gore.Države članice UN izrazile su prihvatanjem Konvencije protiv korupcije zabrinutost zbog ozbiljnosti problema i pretnji koje korupcija predstavlja za stabilnost i bezbednost društva, podrivanja sistema i ugrožavanja održivog razvoja i vladavine prava.Konvencijom je ukazano da korupcija nije lokalna stvar jedne države, već da ona prelazi granice i da pogadja i druga društva i privredu.Povodom Medjunarodnog dana borbe protiv korupcije, Agencija za borbu protiv korupcije u Srbiji će organizovati konferenciju na kojoj će govoriti o rezultatima kontrole finansiranje izborne kampanje za izbore koji su održani u maju ove godine.

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Međunarodni dan borbe protiv korupcije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Dec.2012, 03:42

BEOGRAD -..Udruženje građana "Srbija u pokretu" organizovalo je danas, povodom 9. decembra Dana borbe protiv korupcije, protest kod Terazijske česme sa koga je građanima upućen poziv da progovore o korupciji u zdravstvu...Izvršna direktorka udruženja "Srbija u pokretu" Ana Babović izjavila je...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.