Mediji i srpsko-kosovsko pomirenje

Izvor: B92, 08.Okt.2010, 19:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mediji i srpsko-kosovsko pomirenje

Beograd -- Opseg tema o Kosovu kojima se mediji bave vrlo je ograničen - stavovi i mišljenja o pitanju statusa Kosova dominiraju, ukazuje predsednik UO B92 Veran Matić.

Matić u tekstu objavljenom na stranici "stratfor.com" ukazuje da je u medijskim izveštajima o Kosovu najzastupljenija "visoka politika".

"Izjave političara, najave događaja, procene rezultata pregovora i međunarodni susreti potpuno su od očiju javnosti sakrili događaje iz svakodnevnog života", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << navodi on.

"Reklo bi se da život običnih ljudi više nikome nije zanimljiv, da svakodnevni problemi izgledaju nevažni u poređenju sa 'iskonskim i vekovnim izazovima’ i da za njih više nema mesta zbog opsesije statusom”, ukazao je Veran Matić.

Kompletan tekst Verana Matića možete pročitati ovde.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.