Medicina u službi sporta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Dec.2018, 18:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Medicina u službi sporta"

Približiti sportskim radnicima neka od važnih pitanja iz oblasti sportske medicine, ideja je seminara "Medicina u službi sporta",  koji je počeo na Andrevlju. Seminar će trajati i sutra, a pored sportskih radnika, učestvuju i predstavnici medicinskih institucija.

Iznenadna smrt u sportu, monitoring sportskih treninga, značaj i problematika dopinga u sportu, ishrana sportista - samo su neke od tema o kojima se na seminaru razgovaralo. Osim predavanja u vezi sa medicinom i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sportom, biće održano i stručno savetovanje "Inspekcijski nadzor i nadzor nad stručnim radom u sportu".

“Želimo da, ustvari, ukrstimo šta je to na terenu, koji su to sve  nedostaci s kojima se susrećemo, da unapredimo strukovni rad, da kažemo šta je to, šta su problemi našeg sporta i naših sportista i na neki način da ustrojimo pravi sistem koji će biti u zaštiti sportista, a naročito naše dece”, rekao je dr Danijel Žunić, direktor pokrajinskog Zavoda za sport i medicinu.

Cilj seminara namenjenog stručnim radnicima u sportu je da  na jednom mestu okupi i nekoliko medicinskih institucija. Koorganzator seminara je i Katedra za sportsku medicinu Medicinskog fakulteta u Novom Sadu.

“Sportska medicina predstavlja specifičnu granu medicine koja omogućava i podržava rad trenera i sportista, naravno i naša ideja, naša misija i cilj je da im pomognemo, olakšamo i pružimo nova saznanja i mogućnosti za unapređenje sportskog rezultata”, rekao je Miodrag Drapšin, šef katerdre za sportsku medicinu.

Pokrajinski zavod za sport i medicinu sporta radi od 13. jula 1953. godine. Jedna od osnovnih delatnosti Pokrajinskog zavoda je organizacija stručnih seminara u cilju obrazovanja onih koji se bave sportom i učestvuju u stvaranju sportskih dešavanja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.