Matarela: Italija za što skorije otvaranje poglavlja u pregovorima Srbije i EU

Izvor: Blic, 25.Maj.2015, 12:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Matarela: Italija za što skorije otvaranje poglavlja u pregovorima Srbije i EU

Predsednik Italije Serđo Matarela izjavio je danas u Beogradu da Italija podržava stav da što pre treba otvoriti prva poglavlja u pregovorima o pristupanju Srbije Evropskoj uniji, jer je to u interesu i EU i stabilnosti regiona.

"Podržavamo stav da treba što pre otvoriti pregovore o pristupanju Srbije EU. To je u interesu EU da bi se održala stabilnost Balkana", rekao je Matarela posle razgovora s >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.

Na zajedničkoj konferenciji za novinare posle razgovora, Nikolić je rekao da Srbija i Italija imaju tradicionalno prijateljske odnose i zahvalio Italiji na podršci Srbiji na putu ka EU.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nikolić i Matarela: Tradicionalno prijateljstvo i poverenje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Maj.2015

Predsednici Srbije i Italije, Tomislav Nikolić i Serđo Matarela, složili su se danas u Beogradu da odnose dve države krasi uzajamno poverenje i prijateljstvo, a Matarela je poručio da njegova zemlja podržava što skorije otvaranje poglavlja u pregovorima između Srbije i EU..."Srbiju i Italiju...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.