Izvor: Glas javnosti, 10.Dec.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mas: Srbija ima budućnost u EU

BEOGRAD - Ambasador Nemačke u Srbiji Volfram Mas izjavio je juče da sve zemlje regiona zapadnog Balkana imaju budućnost u Evropskoj uniji.

- EU je istorijska ponuda, ali EU nije ta koja može da reši probleme u regionu. Mi možemo samo da vam pomognemo da pomognete sebi. Odgovornost za proces integracija leži na vama - rekao je Mas u razgovoru sa studentima koji su u okviru konkursa “Dobrodošli u Nemačku” boravili u dvonedeljnoj poseti toj zemlji.

On je dodao da Srbija >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << već ima koristi od EU iako još nije njena članica. Mas je rekao da Srbiju i ne treba toliko da brine što ministri spoljnih poslova država članica EU na jučerašnjem sastanku nisu odmrzli primenu sporazuma sa Srbijom, prenosi Beta.

- Pitanje kada će se aktivirati Prelazni sporazum nije od odlučujućeg značaja - ocenio je Mas.

Nemački ambasador je podsetio da je EU jednostrano ukinula carine prema Srbiji 2000. godine, a da je Vlada Srbije odlučila da od 1. januara 2009. otvori svoje tržište prema Evropi. Prema njegovim rečima, to znači da je Prelazni sporazum samo formalno zamrznut, a da će se zapravo primenjivati.

Mas je u razgovoru sa studentima izrazio žaljenje što oko 80 odsto mladih iz Srbije nije prešlo granice zemlje.

"On je dodao da Srbija već ima koristi od EU iako još nije njena članica. Mas je rekao da Srbiju i ne treba toliko da brine što ministri spoljnih poslova država članica EU na jučerašnjem sastanku nisu odmrzli primenu sporazuma sa Srbijom, prenosi Beta."

Jel' to samo ja primecujem...ili mozda zaista snjofam odredjenu dozu cinizma gos'n Ambasadora?

Ili nas, onako po narodski, malo zajebava?

ja vise vjerujem kad cobel kaze da za dvadeset godina necemo tamo. koji k....c cemo tamo kad nam nije mjesto.

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

Studenti kod nemačkog ambasadora

Izvor: RTS, 09.Dec.2008, 19:37

Nemački ambasador u Beogradu Volfram Mas primio je učesnike projekta "Dobrodošli u Nemačku", studente druge i treće godine fakulteta, njih 60 koji imaju prosečnu ocenu iznad osam. ..Nemački ambasador u Beogradu Volfram Mas, obraćajući se učesnicima konkursa "Dobrodošli u Nemačku", rekao...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.