Mas: Saradnja između Srbije i Nemačke ispunjena poverenjem

Izvor: S media, 03.Okt.2011, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mas: Saradnja između Srbije i Nemačke ispunjena poverenjem

Saradnja između Nemačke i Srbije veoma tesna i ispunjena poverenjem, izjavio ambasador Nemačke u Beogradu Volfram Mas.

Ambasador Nemačke u Beogradu Volfram Mas izjavio je danas da je saradnja između Nemačke i Srbije veoma tesna i ispunjena poverenjem, iako dve zemlje u rešavanju nekih otvorenih pitanja polaze od suprotnih stavova.

Na prijemu organizovanom povodom 21. godišnjice ujedinjenja Nemačke, Mas je rekao da je, iako je svestan da prilikom rešavanja >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << problema Nemačka i Srbija polaze sa suprotnih stanovišta, uveren da rešenje može biti nađeno.

U izjavi Mas je rekao da je "nemačka kancelarka Angela Merkel nedavno jasno poručila šta Srbija mora da ispuni" na svom putu ka EU.

Prvo, rekao je Mas, moraju biti sprovedene reforme, na kojima vredno rade vlada Srbije, parlament i duge institucije, a drugi zahtev se odnosi na ispunjavanje kriterijuma iz Kopenhagena u okviru kojih je i saradnja sa susedima.

"Svestan sam da je to izazov za ceo region... ali to može da se uradi kao i u drugim delovima Evrope", rekao je Mas.

On je, prethodno, na prijemu rekao da ponovo ujedinjena Nemačka puni 21 godinu, kada se u toj zemlji postaje punoletan, i da sada preuzima na sebe odgovornost odrasle osobe.

Volfram Mas: Sever Kosova određuje put Srbije u EU

Mas: Niste spremni za Evropu

"Mogu reći da smo od početka bili veoma zreli i usuđivali smo se da se suočavamo sa izazovima", rekao je nemački ambasador.

Prijemu povodom 21. godišnjice ujedinjenja Nemačke prisustvovao je premijer Srbije Mirko Cvetković, guverner Narodne banke Srbije Dejan Šoškić, potpredsednica Narodne skupštine Gordana Čomić, predsednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić, veliki broj predstavnika diplomatskog kora, među kojima ambasadorka SAD Meri Vorlik, i drugi.

Nemački ambasador i srpski premijer su povodom nemačkog praznika zajedno isekli slavljeničku tortu.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.