Mas: Postoji napredak u odnosima Nemačke i Rusije

Izvor: Vostok.rs, 20.Maj.2018, 11:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mas: Postoji napredak u odnosima Nemačke i Rusije

Šef nemačke diplomatije Hajko Mas izjavio je da postoji napredak u odnosima Nemačke i Rusije, piše list „Sarbrueker cajtung“.


„Svi žele uspostavljanje dijaloga. Ipak, dijalog radi dijaloga je samo polovina posla. Želim rezultate“, rekao je Mas.


On je naveo da je tokom sastanka s ministrom spoljnih poslova Rusije Sergejom Lavrovom razgovarao ne samo o obrazovnim i naučnim projektima, nego da su se dogovorili i o održavanju redovnih sastanaka na nivou prvih zamenika šefova diplomatije dveju zemalja.


Mas i Lavrov dogovorili su se, takođe, da se dijalog nastavi u okviru sastanaka u „normandijskom formatu“, posvećenih krizi u Ukrajini.


„Kao što vidimo, naš pristup je doneo vrlo konkretan rezultat. Dok svi govore o dijalogu, ja odavno već brinem o tome kako da ga učvrstimo“, rekao je Mas.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.