Izvor: Glas javnosti, 12.Feb.2010, 11:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mas: Nećete u EU do 2014.

BEOGRAD - Bezrezervna podrška Nemačke za put Srbije ka EU nije se promenila, ali nije realno pristupanje Beograda toj organizaciji za četiri godine, rekao je ambasador Nemačke u Beogradu Volfram Mas.

- Agenda 2014. kojoj Srbija teži, a po kojoj bi zemlje regiona za četiri godine postale deo evropske porodice nije realna. Sad sve zavisi od brzine reformi u Srbiji i da li su ispunjeni preduslovi stavljeni pred svakog kandidata. Potreban je oprez, pošto takvi ciljevi lako mogu da stvore >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << i frustracije. Treba trezveno imati pred očima koliko je ceo posao trajao u slučaju drugih: put od kandidature do pristupanja realno ne može da se pređe za četiri godine - kazao je Mas.

Preduslovi za Srbiju su isti kao i za druge kandidate. Tu, kako je istakao, spada saradnja u duhu dobrosusedskih odnosa.

- Nikoga nisam čuo da kaže da Srbija treba da prekine veze sa severom Kosova. To ne bi bilo u skladu sa našim predstavama dobrosusedskih odnosa - istakao je on.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.