Izvor: B92, 25.Jan.2011, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marti: Sada je red na pravosuđe

Strazbur -- Izvestilac Saveta Evrope Dik Marti rekao po usvajanju rezolucije da je sada na pravosuđu da uradi pravu stvar, ali i ukazao da se moraju zaštititi svedoci.

"Parlamentarna skupština Saveta Evrope danas se nije zalagala za političke ciljeve, već za ljudska prava", izjavio je Marti na konferenciji za novinare.

Marti je rekao da veruje da je PS SE razumela da izveštaj nije uperen protiv Kosova, ni Albanije, niti protiv naroda koji tamo žive.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
On je takođe kazao da izveštaj nije politički, već smatra da su "politički lideri zloupotrebili izveštaj i prebacuju odgovornost na celu zemlju".

Marti je rekao i da njegov izveštaj nije skandalozan, već to što su ubijani svedoci i što na to nije bilo reakcije.

On je izrazio spremnost da pomogne istrazi u nalaženju dokaza, prosleđivanju podataka i imena svedoka, ali samo ako se nađe način da ti ljudi ne budu ugroženi.

Parlamentarna skupština Saveta Evrope je prihvatila Martijevu rezoluciju kojom se međunarodna zajednica, vlasti u Beogradu, Prištini i Tirani pozivaju da preduzmu mere kako bi se rasvetlila trgovina ljudskim organima i drugi zločini tokom i posle sukoba na Kosovu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.