Izvor: Blic, 14.Jun.2000, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marović i Bulatović ponudili ostavke

Marović i Bulatović ponudili ostavke

PODGORICA (Beta) Potpredsednik Demokratske partije socijalista Crne Gore Svetozar Marović ponudio je ostavku na tu funkciju zbog izbornog poraza koalicije 'Da živimo bolje' u Herceg Novom. U pismu predsedniku DPS Milu Đukanoviću, koje prenose 'Vijesti', Marović je naveo da stavlja na raspolaganje svoju ostavku na funkciju potpredsednika partije 'sledeći svoja uverenja i osećanja moralne dužnosti'.

Svetozar Marović >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bio je na čelu hercegnovskog izbornog štaba koalicije 'Da živimo bolje', koju čine DPS i Narodna stranka.

Marović je u pismu lideru DPS naveo da je iskreno verovao u nesumnjivu prednost te partije i ljudi na njenoj izbornoj listi, za dobro i budućnost svih građana u Herceg Novom.

'Porast podrške našoj politici u Herceg Novom za više od šest odsto, politici mira i dijaloga, otvorenosti i saradnje, demokratije i napretka, bio je nedovoljan u ovim uslovima da koalicija 'Da živimo bolje' u ovom gradu ostvari željenu pobedu', ocenjuje Marović i dodaje da iz moralnih razloga 'stavlja na raspolaganje svoju ostavku na funkciju potpredsednika DPS'.

'Jedan ne zna i ne može sve, ali može ono što mora, i mora ono što može', navodi se u pismu koje je Marović uputio Đukanoviću.

Potpredsednik Socijalističke narodne partije Crne Gore Predrag Bulatović najavio je juče ostavku zbog izbornog poraza koalicije 'Za Jugoslaviju' na lokalnim izborima u Podgorici.

'U Podgorici smo poraženi i logično je da ponudim ostavku kao moralni čin, o čemu će konačnu odluku doneti Opštinski odbor SNP u Podgorici', rekao je Bulatović novinarima.

Koalicija 'Da živimo bolje' osvojila je oko 9.000 glasova više u glavnom gradu Crne Gore od koalicije 'Za Jugoslaviju'.

Predarag Bulatović ocenio je da izborni rezultat u Podgorici 'nije katastrofalan', ali da, kako je rekao, kao odgovoran političar mora da ponudi ostavku.

On je rekao da će u podgoričkoj opštini, od ukupno 22 osvojena odbornička mesta, koalicioni partneri, Srpska narodna stranka i SRS, dobiti dva, odnosno jedno odborničko mesto.

U hercegnovskom parlamentu, objasnio je Bulatović, SNP će imati 15, a SNS i SRS po dva odbornika.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.