Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Jun.2009, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marović: Srpski jezik nema podređen položaj u Crnoj Gori

PODGORICA - Potpredsednik crnogorske vladajuće Demokratske partije socijalista Svetozar Marović rekao je večeras da je razgovarao o srpskom jeziku s predsednikom Srbije Borisom Tadićem prilikom njegovog ovonedeljnog boravka u Crnoj Gori.

Komentarišući u intervjuu podgoričkoj Televiziji IN izjavu Tadića koji je učestvovao na samitu šefova država jugoistočne Evrope na Cetinju, da srpski jezik u Crnoj Gori ne može biti manjinski jezik, Marović je rekao da srpski jezik >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nije u podređenom položaju.

Povodom izjave Tadića, takođe, na Cetinju, da ne bi bio srećan ako bi Podgorica uspostavila diplomatske odnose sa Prištinom, Marović je rekao da tu izjavu "treba primiti k znanju".

Međutim, kako je Marović objasnio, Tadićeva izjava ne bi trebalo da obavezuje Crnu Goru jer ona treba da odluke donosi u svom interesu.

Prema rečima Marovića, država ne može svoje ponašanje prilagođavati "izjavama predsednika susedne zemlje", jer ako bi tako bilo, onda, u konkretnom slučaju, Crna Gora ne bi odlučivala o sopstvenim interesima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.