Izvor: B92, 03.Mar.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marović: SCG trpeće posledice ako ne sarađuje s Hagom

Podgorica -- Predsednik državne zajednice Svetozar Marović upozorio je u sredu uveče da će Srbija i Crna Gora imati "direktne posledice" ako do 31. marta međunarodnu javnost ne uveri da je spremna na punu saradnju sa Haškim tribunalom. "Onaj ko ne bude sarađivao sa Hagom, možda će dobiti neki politički poen u domaćoj javnosti, ali će Srbija i Crna Gora izgubiti u brzini evropeizacije i pristupanju Partnerstvu za mir". ocenio je Marović je u intervjuu Televiziji Crne Gore. On >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je to rekao komentarišući izjavu novog premijera Srbije Vojislava Koštunice da saradnja sa Tribunalom u Hagu neće biti prioritet srpske vlade.

Marović je ocenio i da je "malo verovatno" da je Dejtonskim sporazumom dogovoreno da se ne hapsi bivši lider bosanskih Srba Radovan Karadžić. "Ako je Karadžić privilegovan, onda bi moglo da znači da je besmisleno osnivanje Haškog tribunala", rekao je Marović i dodao da bi to "značilo da je sud u Hagu evropski, a nije, jer je osnovan odlukom Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.