Maroko neće priznati Kosovo

Izvor: S media, 15.Sep.2009, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maroko neće priznati Kosovo

Šef srpske diplomatije Vuk Jeremić je u Rabatu razgovarao sa premijerom Maroka Abas Al Fasijem i predsednicima gornjeg i donjeg doma parlamenta Mustafom Mansurijem i Maatom Benkadurom, kao i sa ministrom spoljnih poslova Tajeb Fasi-Fihrijem.



Maroko neće, ni u bliskoj ni u daljoj budućnosti, priznati Kosovo i nastaviće da se protivi jednostranom proglašenju nezavisnosti i u medjunarodnim organizacijama, potvrdjeno u kabinetu ministra spoljnih poslova Srbije, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << nakon razgovora koje je šef diplomatije Vuk Jeremić imao sa najvišim drzavnim zvaničnicima Maroka u Rabatu.


U Ministarstvu spoljnih poslova je naglašeno da izmedju Srbije i Maroka ne postoje otvorena pitanja, ali da postoji veliki prostor za produbljivanje saradnje u ekonomiji, kulturi i oblasti odbrane i bezbednosti.

U razgovorima je bilo reči i o marokanskom iskustvu povodom Zapadne Sahare, čiju su nezavisnost u početku priznali mnogi, a potom je posle niza godina to priznanje povuklo dvadesetak zemalja, medu kojima Indija i Srbija.

Šef srpske diplomatije je položio i venac u Mauzoleju Mohameda Petog, na grob prvog kralja Maroka posle ukidanja francuskog protektorata 1955. godine, što predstavlja privilegiju koja se u Maroku ukazuje predsednicima država ili vlada.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.