Izvor: B92, 06.Avg.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marković:Stranke da poštuju stav vlade

Beograd -- Predrag Marković kaže da je za odluku o stavu Beograda o izlasku Srba na kosovske izbore nadležna Vlada Srbije.

Predsednik Skupštine Srbije je dodao da svi koji su ozbiljni na političkoj sceni treba da se ponašaju u skladu sa stavom vlade. "Tako će i biti", rekao je Marković povodom preporuke Saveta bezbednosti UN kojom se Srbi pozivaju da izađju na parlamenatrne izbore na Kosovu i Metohiji.

Vlada Srbije ranije je zauzela stav da se na Kosmetu nisu stekli uslovi za odziv predstavnika srpske nacionalne zajednice na izborima. Prema Markovićevim rečima, državna pitanja ne mogu uspešno da se rešavaju ako odgovorni ljudi i političke elite nisu u stanju da donose jedinstvene odluke.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.