Marković: DB-ovske metode pritiska

Izvor: B92, 28.Maj.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marković: DB-ovske metode pritiska

Jagodina -- Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković izjavio je da se u pregovorima o formiranju vlade koriste razne "DB-ovske metode pritisaka" na njega.

Marković je rekao da se ne plaši, ali nije želeo da otkrije ko vrši te pritiske. U govoru prilikom proglašenja za gradonačelnika Jagodine, on je ponovio da za njega Evropa nema alternativu i poručio građanima Jagodine i Srbije da ih neće razočarati.

Iako tvrdi da se na njega vrši pritisak tokom pregovora >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << o formiranju republičke vlade, Dragan Marković nije želeo da kaže ko to radi.

"Raznorazne 'debejske' metode i pritisci se vrše, a reći ću jednoga dana i ko to radi u Srbiji. Ali, pogrešili su čoveka koga su hteli da zaplaše, odnosno moju malenkost", kaže on.

"Evo, sada im šaljem poruku da se manu i batale 'debejskih' metoda jer - što bi naš narod rekao u Pomoravskom okrugu - 'ko se vrapca boji žito ne seje'", rekao je Marković.

Marković je ponovio svoj stav da bez Evrope Srbija nema budućnost. On je građanima Jagodine poručio da se svaka prilika za napredak mora iskorititi i da u tom smislu on neće doneti pogrešnu odluku.

"Ukoliko ne iskoristimo priliku ovih dana i ove godine, trebaće nam najmanje 20 godina da se vratimo na poziciju koju imamo danas. A, ja neću dozvoliti da 20 godina neko čeka na posao", kazao je Marković.

"Evo, obećavam i građanima Jagodine i građanima Srbije da neću napraviti grešku", obećao je on.

Marković zvanično gradonačelnik

U Jagodini je konstituisana Gradska skupština, a za predsednika je izabran Ratko Stevanović, dok je Dragan Marković Palma izabran za gradonačelnika.

Oni su bili "prvi ljudi" Jagodine i u prošlom mandatu. Za zamenika gradonačelnika Jagodine izabran je Petar Petrović.

Marković je predsednik Jedinstvene Srbije, čiji su visoki funkcioneri i Stevanović i Petrović.

Novokonstituisani parlament grada Jagodine, koji ukupno ima 31 odborničko mesto, čini 19 odbornika koalicije JS-SPS-PUPS, sedam iz koalicije Za evropsku Srbiju, tri iz Srpske radikalne stranke i dva iz Demokratske stranke Srbije.

Danas je izabrano i pet od 11 članova gradskog veća, dok će šest biti izabrano na idućoj sednici Skupštine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.