Izvor: B92, 01.Sep.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Markova sloboda u interesu države?

Beograd -- Optužbe protiv Marka Miloševića odbačene kada se požarevački tužilac našao pod pritiskom državnog tužioca Slobodana Jankovića.

Londonski Institut za izveštavanje o ratu i miru saznaje od visoko pozicioniranog izvora u srpskom pravosuđu da su optužbe protiv Marka Miloševića odbačene kada se požarevački tužilac Dimitar Krstev našao pod pritiskom državnog tužioca Slobodana Jankovića, koji mu je na sastanku u Beogradu naredio da oslobodi Miloševića >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jer je to u interesu države i vlade.

"Vršili su pritisak na Krsteva duže od dva sata. On se obilno znojio u klimatizovanoj sobi dok je pokušavao da pruži neki otpor", navodi taj izvor.

Iako su se pre dva dana, posle presude Milici Gajić, javili prvi zahtevi za obnovu postupka protiv Marka Miloševića, to za sada neće biti moguće. Vršilac dužnosti Okružnog tužioca u Požarevcu Dragan Petrović kaže da presuda po kojoj je Milica Gajić, nevenčana supruga Marka Miloševića, dužna da zbog klevete Zoranu Milovanoviću i njegovoj majci plati po 100.000 dinara odštete nije pravosnažna i zbog togane može da bude osnov za reviziju povlačenja optužnice protiv Miloševića.

Komitet pravnika za ljudska prava traži od ministra pravde Zorana Stojkovića odgovor na pitanje koliko je tokom jula i avgusta obustavljeno krivičnih postupaka protiv aktivnih učesnika i funkcionera režima Slobodana Miloševića. Pozivajući se na Zakon o slobodnom pristupu informacijama, Komitet traži i odgovor na pitanje da li su tokom avgusta pokrenuti postupci protiv aktivnih učesnika u vlasti Zorana Đinđića i za koja krivična dela, odnosno da li je posle toga nadležni tužilac napredovao u službi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.