Marjanovićeva vlada bolja od ove

Izvor: B92, 09.Nov.2011, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Marjanovićeva vlada bolja od ove"

Beograd -- Ministar i potpredsednik SPS-a Milutin Mrkonjić izjavio da je vlada Mirka Marjanovića funkcionisala bolje od vlade sadašnjeg premijera Mirka Cvetkovića.

"Tada su bili mnogo teži uslovi, ali je vlada funkcionisala bolje. Nismo imali novca, bile su sankcije, bombardovanje, ali su svi izvođači radova bili odgovorni prema rokovima i poslu, za razliku od ovih sada, koje je izbacila na površinu divlja privatizacija", rekao je Mrkonjić za novi broj nedeljnika NIN.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Prema njegovim rečima, danas niko ne može da garantuje ni za jedan rok, jer su "stranački interesi tako jaki da 90 odsto vlasnika ili direktora uopšte ne dolaze u Ministarstvo da se dogovaraju, već idu u svoje stranke, kod svojih partnera".

Uskoro i knjiga Mire Marković

Upitan da li ostaje pri tvrdnji da su Ivica Dačić i Boris Tadić samo ostvarili ono o čemu su pregovarali Slobodan Milošević i Zoran Đinđić, Mrkonjić je odgovorio da ostaje pri toj tvrdnji.

"Uskoro će izaći knjiga Mire Marković o ulozi pojedinaca u tom režimu, o Slobodanovim kontaktima sa opozicijom, raznim velikim demokratama. Ona valjda zna ko je sve dolazio kod njih, o čemu su pričali, a znam i ja dosta toga, tako da ne volim da slušam danas ljude koji pričaju o diktatoru a redovno su se vidjali, pričali, dogovarali", rekao je Mrkonjić.

On je naveo da će u toj knjizi biti reči o Vuku Draškoviću, Zoranu Đinđiću, "svima koji su dolazili kod Slobodana".

A o tome šta je rekao o svom ministarskom mandatu čitajte na našim stranicama BIZ-a.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.