Marin le Pen pokrenula disciplinski postupak proti

Izvor: Akter, 09.Apr.2015, 22:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marin le Pen pokrenula disciplinski postupak proti

Predsednica francuskog ekstremno desničarskog Nacionalnog fronta Marin le Pen izjavila je večeras da je pokrenula disciplinski postupak protiv svoga oca, osnivača i počasnog predsednika stranke, Žan-Marija le Pena

"Odlučila sam da pokrenem disciplinski postupak. Niko ne sme da misli da u stranci postoje ličnosti koje mogu da iznose svoj lični stav koji se protivi programu Nacionalnog fronta", izjavila je večerasMarin Le Pen za prvi kanal francuske televizije TF1.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Akter <<
Prema njenim rečima, Francuzi su već mesecima svedoci "eskalacije provokacija Žan-Marija Le Pena koje su u potpunoj suprotnosti s političkim programom stranke".

"Osnivač stranke više nije u poziciji da bude najbolji pokretač Nacionalnog fronta. Trebalo bi da pokaže mudrost i možda prekine svoju političku aktivnost. Postoji pometnja na koju treba staviti tačku", zaključila je predsednica stranke u intervjuu za večernji dnevnik TF1.

Ona se juče usprotivila očevoj kandidaturi na regionalnim izborima u Francuskoj zakazanim za decembar ove godine.

Porodični spor između oca i ćerke traje već neko vreme ali je kulminirao pre nekoliko dana posle antisemitske izjave Žan-Marija Lepena (85) koji je ponovio stav iznet 1987. godine da su gasne komore nacista "samo detalj" u Drugom svetskom ratu.

Od preuzimanje stranke 2011. Marin Le Pen je radila na otklanjanju antisemitskog i rasističkog imidža stranke, marginalizujući stare članove privržene njenom ocu. Pod njenim vođstvom, stanka je dobila značajnu podršku birača, a ona planira da se kandiduje za predsednicu države na izborima 2017. godine.

Nacionalni front je pobedio na prošlogodišnjim izborima za Evropski parlament i zabeležio je dobar uspeh na nedavno održanim izborima za francuske administrativne okruge - departmane.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Marin Le Pen pokrenula disciplinski postupak protiv oca

Izvor: Blic, 09.Apr.2015

Predsednica francuskog ekstremno desničarskog Nacionalnog fronta Marin Le Pen izjavila je večeras da je pokrenula disciplinski postupak protiv svoga oca, osnivača i počasnog predsednika stranke, Žan-Marija Le Pena...Porodična svađa.."Odlučila sam da pokrenem disciplinski postupak. Niko ne sme...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.