Izvor: B92, 13.Okt.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mari: Život u stalnom strahu

Vašington -- Predsednik nevladine organizacije "Koalicija za versku slobodu" kaže da se na Kosovu ne poštuju verska i prava manjina.

Vilijam Mari kaže da pod takvim uslovima Kosovo ne može da očekuje da postane deo međunarodne zajednice. Mari, koji je u okviru delegacije predstavnika američkih verskih zajednica posetio Kosovo, izjavio je za "Glas Amerike" da pripadnici manjina na Kosovu žive u stalnom strahu, da nemaju slobodu kretanja i veroispovesti.

"Verska >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sloboda doprinosi obustavljanju netolerancije i konflikata jer se njom svakom građaninu omogućava da bez straha izražava svoje mišljenje, što doprinosi odstranjivanju nasilja. Kosovo ne bi trebalo da postane nezavisno, niti član Evropske unije ili NATO ako nije potpuno spremno da obezbedi verska i druga prava manjinama", kaže on.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.