Manjine traže pravednije rešenje

Izvor: Danas, 02.Avg.2011, 20:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Manjine traže pravednije rešenje

Predstavnici svih nacionalnih manjina u Hrvatskoj će u narednih desetak dana pokrenuti inicijativu da se Ustavni i Izborni zakon nađu na dnevnom redu Sabora, kako bi se donele nove zakonske regulative u vezi sa nedavnom odlukom Ustavnog suda, kojom je ukinuto pravo srpskoj manjini na garantovana tri poslanička mesta u Saboru, a ostalim manjinama dvostruko pravo glasa, saznaje Danas.

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Manjine iz Hrvatske po pomoć u Strazbur

Izvor: Vesti-online.com, 03.Avg.2011, 00:07

Predstavnici nacionalnih manjina u Hrvatskoj obratiće se za pomoć Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu i premijerima brojnih država povodom odluke Ustavnog suda Hrvatske kojom je ukinuto pravo srpskoj manjini na garantovana tri poslanička mesta u Saboru, a ostalim manjinama dvostruko pravo...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.