Manji porez i za kompjuterske komponente

Izvor: Politika, 22.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Manji porez i za kompjuterske komponente

Poslanici srpskog parlamenta započeli su juče amandmansku raspravu o vladinom predlogu budžeta za ovu godinu tek oko 18 sati, a pre toga su dva sata potrošili na debatu može li se uopšte govoriti o amandmanima, ukoliko im nije dostavljeno mišljenje vlade. Pokušavajući da ubede vladajuću većinu da je nemoguće raspravljati o amandmanima bez mišljenja vlade i resornih odbora o njima, radikali su citirali Poslovnik. Braneći stav da je moguće raspravljati i bez ovih mišljenja, predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << parlamenta i Miloš Aligrudić, šef poslaničke grupe DSS-a, takođe, su citirali Poslovnik, ali kako se nije micalo od početka sednice, posle dva sata nadgornjavanja, data je pauza kako bi se pribavilo mišljenje vlade. Tek kad je stiglo, prešlo se na dnevni red.

U nastavku sednice, Mirko Cvetković, ministar finansija, rekao je poslanicima da je vlada prihvatila tri amandmana na budžet, kojima se, prema njegovim rečima, ne menja suština predloga ovog akta. Cvetković je rekao da je vlada prihvatila amandman Srđana Šajna (Romska partija) da se izdvoji novac za projekte u okviru "Dekade Roma". Prihvaćen je i amandman Miloljuba Albijanića (G17 plus) o preusmeravanju sredstava u okviru stavke namenjene Zavodu za unapređenje obrazovanja i vaspitanja. Vlada je, takođe, prihvatila i da se više novca izdvoji za razvoj turizma na Zlatiboru. Što se tiče pratećih poreskih zakona, vlada je, prema Cvetkovićevim rečima, prihvatila amandman Olivera Dulića (DS) na izmene zakona o porezu na dodatu vrednost, po kojem bi se poreska stopa, osim za računare, smanjila i za komponente od kojih se računari sastoje.

M. Č.

[objavljeno: 22.06.2007.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.