Mamutfest u subotu u Kikindi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Sep.2021, 16:50

"Mamutfest" u subotu u Kikindi

Narodni muzej u Kikindi organizovaće u subotu, 18. septembra. 15. „Mamutfest“. Posetioci će tako imati priliku da pogledaju više izložbi, dok je za najmlađe pripremljen celodnevni program, u vidu raznolikih kreativnih i edukativnih radionica.

Na taj način, kikindski Muzej proslavlja rođendan mamutice Kike, jedne od simbola najvećeg grada na severu Banata. Budući da se ove godine obeležava i mali jubilej „Mamutfesta“, program će biti obiman, ali uz obavezno pridržavanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << protivepidemijskih mera.

„Broj posetioca neće biti limitiran kao prošle godine, ali ćemo tražiti poštovanje mera: nošenje maske i vođenje računa o fizičkoj distanci. Program se sastoji od dva segmenta: prvi čine gostujući muzeji iz Srbije i Republike Srpske, a drugi radionice osmišljene od strane Narodnog muzeja u Kikindi“, istakla je direktorka te ustanove Lidija Milašinović.

Program počinje u subotu, od 10 sati i 30 minuta, otvaranjem dve izložbe: „Inteligencija biljaka“ Centra za promociju nauke iz Beograda i „Savremeni sprski ilustratori knjiga za decu“ Banatskog kulturnog centra iz Novog Miloševa. Pored dve gostujuće, posetioce će imati priliku da pogledaju i izložbu dečijih crteža na temu „U društvu sa mamutom“.

U periodu između 10 i 14 sati biće održan „Bazar muzeja i ideja“:

„U „Bazaru muzeja i ideja“ učestvovaće 10 gostujućih muzeja, koji će se Kikinđanima predstaviti kroz radionice iz svog opusa. Biće tu radionica o antičkom nakitu, sportske, paleontološke i druge radionice“, priča viši muzejski pedagog Dragan Kiurski.

Od 14 sati, biće upriličena promocija slikovnice „Tajni život muzeja“ Muzeja savremene umetnosti iz Banja Luke. U kasnijim popodnevnim satima, od 15 do 19 časova, u dvorištu Muzeja biće organizovan „Kikin zabavni poligon“, gde će na osam interaktivnih punktova deca moći da rešavaju različite zadatke i pređu poligon.

„Mamutfest“ je posvećen mamutici Kiki, čiji je skelet pre 25 godina pronađen u glinokopu fabrike crepa „Toza Marković“. Muzej u Kikindi taj datum obeležava od 2007. godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.