Malovićeva: Davidović će u zatvor

Izvor: B92, 19.Sep.2009, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Malovićeva: Davidović će u zatvor

Goran Davidović (Beta, arhiva)

Beograd -- Ministarka pravde Snežana Malović rekla je da će vođa "Nacionalnog stroja" Goran Davidović po izručenju iz Italije biti upućen na izdržavanje zatvorske kazne.

"On (Davidović) će biti upućen na izdržavanje zatvorske kazne - u ustanovu u koju je određen odlukom suda", kazala je Malovićeva. Ona je rekla da će svi postupci protiv Davidovića biti nastavljeni. "Različite su vrste postupaka koje se vode i naravno da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << će biti nastavljeni", kazala je ministarka.

Ona je navela da je nije iznenađena odlukom suda u Trstu koji je prihvatio zahtev Ministarstva pravde Srbije za ekstradiciju.

Davidović je uhapšen 18. aprila u Trstu, na osnovu zahteva za ekstradiciju koji je uputila Srbija. Davidović je avgusta 2008. godine zatražio vizu za Italiju navodeći kao razlog želju da bude sa svojom ženom, koja živi i radi u Italiji.

On je juna 2008. godine osuđen na godinu dana zatvora zbog podsticanja rasne, nacionalne i verske mržnje. Davidović je krajem 2005. godine sa grupom neonacista upao na antifašističku tribinu Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, gde su verbalno i fizički napali učesnike.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.