Malović: Sporazum sa Crnog Gorom o ekstradiciji

Izvor: Politika, 04.Okt.2010, 17:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Malović: Sporazum sa Crnog Gorom o ekstradiciji

BEOGRAD – Ministarka pravde Srbije Snežana Malović izrazila je očekivanje da će „u narednim danima” biti zaključen sporazum o izručenju sopstvenih državljana počinilaca krivičnih dela sa Crnom Gorom.

Malovićeva je rekla da će delegacija crnogorskog ministarstva pravde boraviti u naredna dva dana u Beogradu na međunarodnoj konferenciji o borbi protiv organizovanog kriminala što će biti prilika da se okončaju svi detalji oko tog sporazuma.

Ona je za Radio >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << televizju Srbije sinoć rekla da su radne grupe dva ministarstva završile trehničke pregovore o sporazumu o ekstradiciji izrazivši žaljenje „što su neki detalji tih pregovora iznošeni u javnosti”.

„To je dovelo ljude da različito zaključuju i drago mi je da smo uspeli da napravimo dogovor” da taj ugovor treba da se odnosi za delo organizovanog kriminala „što govori o volji koja postoji u obe zemlje da sarađuje u toj oblasti”, rekla je ona.

Prema njenim rečima, ugovor o ekstradiciji odnosiće se i na određene oblasti teških krivičnih dela i na krivična dela iz oblasti ratnih zločina.

Ona je rekla i da će ministarska konferencija „Jačanje regionalne i transnacionalne saradnje kao preduslov za uspešnu borbu protiv organizovanog kriminala na području jugoistočne Evrope”, biti organizovana drugi put u Beogradu.

Malovićeva je rekla da će taj skup predstavljati priliku da razmenimo niz iskustava iz nacionalnih zakonodavstava kao i o njihovo primeni.

„Srbija ima čime da se pohvali”, rekla je ona podsetivši da je zahavljujući Zakonu o oduzimanju imovine proistekle vršenjem krivičnih dela oduzeta od kriminalca imovina vredna 200 miliona evra.

Ona je najavila i da će taj skup biti prilika „da idemo ka putu zaključivanja (sporazuma o važenju) određenog regionalnog ili balkanskog naloga za hapšenje”.

Po njenim rečima, „balkanski nalog” predstavlja određeni viši nivo dalje saradnje koji je započela iniciranje zakljucucenja ugovora o izručenju sopstvenih državljana.

Malovićeva je podsetila da je Srbija nedavno potpisala i ugovor o izručenju sopstvenih državljana sa Hrvatskom, a o čemu je bilo reči, „ali stidljivo” prilikom organizovanje prve međunarodne konferencije o borbi protiv organizovanog kriminala u Beogradu.

Tanjug

objavljeno: 04/10/2010

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sporazum o readmisiji s Makedonijom

Izvor: B92, 04.Okt.2010

Beograd -- Ministri unutrašnjih poslova Srbije i Makedonije Ivica Dačić i Gordana Jankulovska potpisali su Sporazum o readmisiji... "Ovim sporazumom biće sprečena pojava budućih nezakonitih migracija, odnosno nezakonitog boravka građana u drugoj državi", objasnio je Dačić nakon potpisivanja...Ministar...

Nastavak na B92...

SNEŽANA MALOVIĆ: USKORO IZRUČENJA KRIMINALACA

Izvor: Kurir, 05.Okt.2010, 09:12

BEOGRAD - Ministarka pravde Srbije Snežana Malović očekuje da će „u narednim danima“ biti zaključen sporazum o izručenje sopstvenih državljana počinilaca krivičnih dela sa Crnom Gorom...- Drago mi je da smo uspeli da napravimo dogovor da taj ugovor treba da se odnosi za delo organizovanog...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.