Malović: Javnost mora da zna šta radi država

Izvor: S media, 21.Sep.2011, 22:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Malović: Javnost mora da zna šta radi država

Javnost mora da zna šta rade predstavnici državnih organa i tu ne sme da bude tajni, izjavila ministarka pravde Snežana Malović reagujući na izjavu ministra zdravlja Zoran Stanković.

Ministarka pravde Srbije i koordinator Vlade za borbu protiv korupcije Snežana Malović izjavila je danas da javnost ima pravo da zna šta rade predstavnici državnih organa i institucije i da tu ne sme da bude tajni.

"Uvek će biti onih koji pokazuju nerazumevanje >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << i otpor borbi protiv korupcije, privođenjima i hapšenjima odgovornih. Poručujem da su privođenja sprovodena u poslednjih nekoliko dana samo početak", rekla je Malović Tanjugu.

Ona je istakla da ne namerava da stane u borbi protiv korupcije i da veruje da u tome ima podršku svih građana Srbije.

Korupcija u javnim nabavkama gorući problem Srbije

Svetlana Vukajlović pred istražnim sudijom

Barać: Milosavljević krivlji od Vukajlovićke

Takođe je podsetila da je imenovana za koordinatora Vlade za borbu protiv korupcije, i da to znači da koordinira rad svih drzavnih organa koji su odgovorni za borbu protiv tog oblika kriminala.

Ministar zdravlja Zoran Stanković rekao je ranije danas, u osvrtu na hapšenje zbog malverzija u nabavci vakcina protiv novog gripa, da "dok traje istraga, niko nema prava da licitira sa imenima".

"U procesu istrage, niko nema prava da licitira sa imenima. Sarađujemo sa organima policije, Tužilaštva i pravosuđa kako ne bismo bili u poziciji da ''crvenimo'', ali u ovom trenutku, odnosno dok traje istraga, shodno principijelnom dogovoru ne govorimo o imenima nego o pojavama", rekao je Stanković na konferenciji za novinare.

Bivša direktorka RZ ZO Svetlana Vukajlović uhapšena je, zajedno sa direktorima firme "Jugohemija" Vladimirom Gravarom i firme "Detap" Ljubomirom Pavličevićem zbog malverzacija prilikom nabavke vakcina.

Vukajlovićeva se sumnjiči da je prilikom nabavke vakcina protiv gripa AH1N1 za potrebe stanovništva Srbije, novembra 2009. godine iskoristila službeni položaj i sa saradnicima oštetila budžet Republike Srbije za oko 1,27 miliona evra.


(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.