Malović: Istraga se nastavlja kad stignu dokazi iz SAD

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Apr.2009, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Malović: Istraga se nastavlja kad stignu dokazi iz SAD

BEOGRAD - Ministarka pravde Srbije Snežana Malović izjavila je večeras da će istraga o slučaju studenta Miladina Kovačevića biti nastavljena kada srpski pravosudni organi dobiju dokazni materijal o okrivljenom od američkog tužilaštva.

"Očekujem da su dokazi na putu i da je pitanje dana kada ćemo ih dobiti", kazala je Malovićeva gostujući na Televiziji B92.

Ona je istakla da je ustupanjem predmeta Kovačević Srbiji i obeštećenjem porodici Stajnhojer >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sa 900.000 dolara "stavljena tačka" na ceo slučaj.

Ministarka je dodala da je osnov za isplatu te sume novca porodici oštećenog taj što je štetu načinio državljanin Srbije.

"Ceo događaj mogao je da napravi veliku štetu državi Srbiji. Sve korake koje je vlada preuzela odnosili su se na minimalizaciju štete i mislim da je ovo najbolji način za rešavanje spora", kazala je Malovićeva.

Ona je navela da je početna pozicija SAD bila da zbog Kovačevića odustane od pomoći Srbiji u iznosu od 50 miliona dolara, ali se tokom pregovora stiglo dotle da se Kovačeviću sudi u Srbiji.

Malovićeva je kazala da je duboko uverena da će srpsko pravosuđe moći efikasno da postupa u predmetu Miladina Kovačevića.

Student Miladin Kovačević optužen je u SAD za nanošenje teških telesnih povreda kolegi Brajanu Stajnhojeru, posle čega je pobegao iz SAD.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.