Izvor: Politika, 12.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Malo pravde za Srbiju

Vojislav Koštunica o nastavku pregovora sa EU Predsednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica dao je intervju "Politici".

Sledećeg ponedeljka putujete u Luksemburg na sastanak sa komesarom za proširenje EU Olijem Renom, visokim predstavnikom za spoljnu politiku i bezbednost EU Havijerom Solanom i ministrima spoljnih poslova Finske i Nemačke. Očekujete li da će posle tog razgovora Srbija dobiti sličnu podršku kakvu najavljuje Italija?

– Videću. >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Ja se uvek nadam da će prevagnuti nešto što je dobro, ne samo za Srbiju, nego i za EU. Naravno da je taj mehanizam odlučivanja veoma komplikovan, to je glomazan aparat, videlo se da imaju problem i sa evropskim ustavom. Nadam se da će u jednom trenutku biti pokazano malo više razumevanja za Srbiju.

Boraveći u Njujorku i Vašingtonu, napisao sam jedan tekst, ali je on već po dobro poznatim uredničkim pravilima prilikom objavljivanja dobio drugi naslov. I kao da je pogođeno ono što sam hteo da kažem a nisam to hteo direktno da imenujem. Stavili su naslov "Pravda za Srbiju". U svemu ovome, u suočavanju sa kosovskim problemom i sa posledicama tih nesretnih devedesetih godina za nama, posebno 1999. godine, Srbiji je potrebna ako ne pravda, onda makar malo pravde.

(Intervju sa predsednikom Vlade Srbije Vojislavom Koštunicom u celosti će biti objavljen u sutrašnjem broju "Politike")

B. Mitrinović

[objavljeno: 12.10.2006.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.