Mali, jačanje veza sa Kinom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Jul.2022, 18:07

Mali, jačanje veza sa Kinom

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da Srbija pridaje veliki značaj daljem jačanju strateškog partnerstva sa Kinom, koja je naš najvažniji trgovinski partner u Aziji, i sa kojom robna razmena beleži konstantan rast. Mali, koji je predsedavao prvom sednicom Radne grupe za pripremu Nacrta sporazuma o slobodnoj trgovini između Srbije i Kine, rekao je da je od 2012. do 2021. godine izvoz Srbije u Kinu povećan 152 puta.

On je dodao da je iz godine u godinu naš izvoz >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Kinu sve veći, a u prošloj godini je dostigao skoro milijardu dolara.

Zadatak Radne grupe je da definiše obuhvat liberalizacije trgovine i pripremi Nacrt sporazuma o slobodnoj trgovini između Srbije i Kine.

Mali je, na sednici Radne grupe koja je održana u Ministarstvu finansija, istakao značaj sklapanja tog sporazuma i daljeg jačanja trgovinskih veza sa Kinom, posebno za naše poljoprivredne i prehrambene proizvođače, kao i za vinare i vinogradare, koji će svoje proizvode moći da prodaju pod povoljnijim uslovima na ogromnom kineskom tržištu.

Mali je istakao i da će se sklapanjem sporazuma povećati konkurentnost naše privrede, da će porasti izvoz, kao i da se otvaraju vrata za dolazak novih investicija iz celog sveta.

Mali očekuje da će, kada bude stupio na snagu, Sporazum o slobodnoj trgovini sa Kinom doprineti daljem ekonomskom napretku naše zemlje i jačanju srpske privrede.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.