Mali: Narod najbolji sudija, a ne političke komisije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Nov.2019, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mali: Narod najbolji sudija, a ne političke komisije

Ministra finansija Siniša Malog danas su na ulazu u Dom narodne skupštine sačekali novinari, kojima je na pitanje kako se danas oseća nakon odluke Odbora za etiku BU i da li će podneti ostavku koju traži opozicija, odgovorio da je mnogo truda uložio tokom školovanja i da mu je teško da prihvati odluke, kako kaže, političke komisije.

Poručio je da će se boriti i svojim angažmanom dokazati svoje znanje, kao i da je narod najbolji sudija, a ne političke komisije. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

"A kako mi je? Teško mi je. Mnogo mi je teško zato što sam ceo život naporno radio, znam koliko sam napora uložio da budem najbolji student. Mnogo sam napora uložio i za svoje diplomske i za postdiplomske studije, jedna magistratura, druga magistratura, doktorat i onda mi je teško da prihvatim odluke političkih komisija”, rekao je Mali, dolazeći u parlament gde je u toku rasprava o Predlogu budžeta za 2020.godinu.

Mali je ponovio da je sada u potpunosti posvećen usvajanju budžeta, i da će se posebno obratiti građanima, ali posle usvajanja najvažnijeg zakona u parlamentu.

"Ono što je meni danas važnije je što ćemo završiti raspravu o budžetu u načelu. Očekujem da se do srede završi rasprava o amandmanima i da se u četvrtak budžet usvoji. Imamo samo 115 amandmana. Mislim da nikada nismo imali manje amandmana na jedan budžet što govori o njegovom kvalitetu”, rekao je Mali.

On je podvukao da u budžetu za 2020.godinu ima novca i za plate i za penzije, za podizanje životnog standarda građana Srbije, kao i za dalje investicije u putnu i železničku infrastukturu.

"Pravimo osnovu za još brži rast. Fiskalna konslidacija je završena i sada gledamo u budućnost”, rekao je Mali.

Na pitanje da prokomentariše to što je N1 televizija dva dana pre odluke Odbora za etiku Univerziteta u Beogradu zakazala emisiju sa gostima koji "kao da su znali unapred rezultat", Mali je rekao da nema tu šta da doda i da je zbog toga i naveo da je reč o političkoj komisiji.

"Oni su to unapred znali, to je njihova politika i neka im je. Meni ostaje da se borim, kao što sam malopre i rekao", rekao je Mali.

Na ponovljeno pitanje šta namerava da uradi posle odluke Odbora i u vezi sa ostavkom koju traži opozicija, Mali je kazao da je već odgovorio na to pitanje i da će građani Srbije na kraju dati svoj sud o radu svakom od nas.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"KAKO MI JE? TEŠKO MI JE" Mali: Narod najbolji sudija, a ne političke komisije

Izvor: Blic, 22.Nov.2019

Ministra finansija Siniša Maliog danas su na ulazu u Skupštinu Srbije sačekali novinari, kojima je na pitanje kako se danas oseća nakon odluke Odbora za etiku BU i da li će podneti ostavku koju traži opozicija, odgovorio da je mnogo truda uložio tokom školovanja i da mu je teško da prihvati...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.