Izvor: Blic, 31.Jul.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makedonska policija nije priznala novi kosovski pasoš

Makedonska granična policija nije dozvolila žiteljima Kosova sa novim pasošima da uđu na teritoriju Makedonije, prenosi danas prištinski list "Zeri".

To je urađeno, navodi list, u skladu sa tim da Skoplje zvanično još nije priznalo novododeljene pasoše na kojima piše "Republika Kosovo".

Prvi pasoši izdati su juče u Prištini, a uručio ih je predsednik privremene kosovske vlade Hašim Tači.

Reakcija makedonskih graničnih službi izazvala je iznenađenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na Kosovu, jer je vlada u Skoplju najavila, bar su tako preneli makedonski mediji, da će prihvatiti nove pasoše, bez obzira na to što nije donela odluku o statusu Kosova.

"Bez obzira na to što Republika Makedonija nije priznala nezavisnost Kosova, priznaće nove putne isprave", preneli su makedonski mediji sredinom ovog meseca. Mediji u Skoplju su preneli izvore iz vlade da Makedonija smatra da su nove putne isprave Kosova kontinuitet dosadašnjih pasoša UNMIK-a i da će na taj način kosovski građani moći sa novim dokumentima nesmetano da putuju u Makedoniju. Ujedno, makedonska vlada neće formalno priznavati kosovske pasoše. Prihvatanje novih kosovskih pasoša najavljeno je u Podgorici i Zagrebu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Pasoš Kosova ne važi u Makedoniji"

Izvor: B92, 31.Jul.2008

Priština -- Makedonska granična policija nije dozvolila ulazak sa novim pasošima Kosova na teritoriju Makedonije, piše prištinski Zeri... To je urađeno, navodi list, u skladu sa tim da Skoplje zvanično još nije priznalo novododeljene pasoše na kojima piše "Republika Kosovo". Prvi pasoši izdati...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.