Makedonska crkva u Vojvodini?

Izvor: B92, 25.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makedonska crkva u Vojvodini?

Novi Sad -- Makedonci će dozvoliti izgradnju hrama Srpske pravoslavne crkve, ako u Srbiji dobiju zgradu za makedonsku crkvu.

Makedonska vlast spremna je da dozvoli izgradnju objekta Srpske pravoslavne crkve u Makedoniji pod vođstvom vladike Jovana Vraniškovskog pod uslovom da Makedonska pravoslavna crkva dobije objekat u Srbiji, izjavio je predsednik Udruženja Makedonaca u Vojvodini Dragan Velkovski.

Velkovski je za novosadski Građanski list rekao da je to rezultat >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sastanka u Ministarstvu inostranih poslova Makedonije, na kom je bio s predsednikom Nacionalnog saveta Makedonaca Jovanom Radeskim i predsednikom Makedonske zajednice u Srbiji Gojkom Ilijevskim.

On nije mogao da kaže da li je taj predlog zvanično poslat u Ministarstvo inostranih poslova Srbije. "Smatram da je predlog dobar jer stvara uslove za pomirenje SPC-a i MPC-a", kaže Velkovski.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.